måndag 20 juni 2011

Storaffär, utbyggnad och ännu fler jobb till Markaryd!

I fredags offentliggjordes ännu en storaffär i Markaryd. Den här gången är det Konecranes Lifttrucks som köper den fastighet man tidigare hyrt av kommunens bolag Markaryds Industribyggnads AB (MIBAB) sedan etableringen i Markaryd 1995. Konecranes ser anläggningen i Markaryd som grunden till truckverksamhetens framgång och starka expansion och den här investeringen kan inte tolkas på annat sätt än att Konecranes definitivt väljer Markaryd som bas för den fortsatta trucktillverkningen.

Att Konecranes också är nöjda med samarbetet med kommunen framkom med tydlighet vid fredagens presskonferens. Något som MIBAB:s ordförande Göran O Persson (M) ska ha all heder av. Det var således två mycket nöjda parter som offentliggjorde storaffären i fredags och utbytte ömsesidiga komplimanger. Konecranes presenterade samtidigt att en utbyggnad av anläggningen kommer att ske med 1 000 m² och att man nu behöver rekrytera ännu mer personal.

Det är mycket positivt för Markaryd att ännu ett stort företag väljer vår kommun som bas för sin verksamhet. Stabila och expansiva företag, som Konecranes, innebär fler arbetstillfällen och i förlängningen innebär det inflyttning och bättre underlag för service- och tjänstesektorn som också växer. Med en sådan utveckling blir alla vinnare. Därför är det bara att gratulera Konecranes och Markaryds kommun till ännu en framgång!


Läs mer här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar