måndag 21 juni 2010

"Lucky Bengt" smäller av

I lördags fick jag vara med om att officiellt vara med och öppna Markaryds Sportskytteklubbs nya 25 meters pistolskyttebana genom att skjuta invigningsskottet med en .357 Magnum. Planeringen för flytten av den tidigare skjutbanan vid Hylte började för c:a 5 år sedan då kommunen inledde överläggningar med föreningen för att flytta de två skjutbanor som fanns där för att bereda plats för NIBE´s fortsatta satsningar i Markaryd.

Det är ju en paradox att konstatera att det har tagit längre tid att bygga den här skjutbanan än att bygga en hel fabrik på 25.000 m². Det är med andra ord inte enkelt att vara ideellt arbetande föreningsmänniska.

För att lyckas krävs hängivna och engagerade människor som brinner för sin idrott och sitt intresse och som orkar ta sig igenom all planering, ekonomi, ändrad planering, markfrågor, miljötillstånd, ljudmätningar, information till grannar och allmänhet.

Det har säkert funnits tillfällen då man funderat på om allt det här arbetet varit mödan värd, men man har bitit ihop, tagit nya tag och jobbat vidare mot det uppsatta målet. Det är imponerande och jag hoppas att alla, trots motgångar och bekymmer, är nöjda med resultatet.

Ett stort tack till alla er som bidragit till att få projektet på plats. Utan er insats hade det inte blivit det här resultatet! Jag tycker att föreningen fått en jättefin anläggning som ska kunna fungera i många år. Nästa år firar man 50 år och genom åren är det många av föreningens medlemmar som skördat stora framgångar i såväl mindre tävlingar som i mästerskapssammanhang. Min förhoppning är att den här anläggningen ska kunna bidra till ytterligare framgångar för föreningen också i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar