lördag 19 juni 2010

Grattis Victoria och Daniel!

Idag blev sagan verklighet! Prinsessan fick en prins av folket och kärleken visade sig vara långt mycket starkare än allt annat som börd, titlar eller rang. Det gick inte att ta miste på lyckan och glädjen hos det nygifta paret som strålade i kapp med varandra och konkurrerade med solen, som lyste upp ett smyckat Stockholm i all sin prakt.

Igår hade jag förmånen att vara inbjuden till regeringens uppvaktning i Stadshuset och fick framföra gratulationer och lyckönskningar till brudparet från Markaryds kommun. Det kändes fantastiskt att få möjlighet att vara med som en liten del när det skrivs historia.

Sverige är en av världens äldsta monarkier och är därmed en bärare av ett kulturarv som länkar samman vår historia med framtiden. Till skillnad från många andra monarkier och republiker runt om i världen är det svenska statsskicket ett lysande exempel på hur man kan förena traditioner med demokrati, trygghet och kontinuitet och bli till en oslagbar symbol för allt som nationen Sverige står för.

Jag är helt övertygad om att kronprinsessparet Victoria och Daniel kan förvalta detta arv och utveckla det ytterligare till glädje och gagn för nationen Sverige. Kärleken är bestående och övervinner allt. Så länge ni behåller den glöden kommer ni att lyckas. Grattis Victoria och Daniel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar