söndag 1 oktober 2017

Uppskattat stormöte med Danske TorpareI lördags stod näringslivschefen och jag som inbjudare till ett stormöte i Hinneryds Bygdegård för alla danskar som äger en fastighet i Markaryds kommun. Mötet arrangerades i samarbete med Danske Torpare och syftet var att informera om kommunen och diskutera olika frågor som är relevanta för våra danska fastighetsägare.

Intresset visade sig vara långt över förväntan och närmare 130 personer mötte upp, alla danskar med fritidshus i Markaryds kommun. Från kommunens sida informerade vi om allt från sevärdheter och kommunal service till vindkraft, bygglov, renhållning, miljötillsyn mm. Och så bjöd vi naturligtvis på lunch - eller frokost som det hette igår - serverad av Stockhultsgården.

Markaryds kommun är den kommun i Sverige som har högst andel utländska fritidshusägare. Lite drygt 60 % av alla fritidshus ägs av framförallt danskar, men även tyskar och holländare. Dessa har gjort en stor insats genom att köpa in och rusta upp ödehus på landsbygden till vackra hus och fastigheter. Man bor här tillfälligt och nyttjar vår service, handlar i våra affärer och deltar i olika aktiviteter, vilket är mycket positivt för kommunens utveckling.Det var många intressanta frågor och synpunkter som kom upp, men jag är nog mest överväldigad över den positiva inställning våra danskar har till kommunen. Det känns inspirerande, men självklart måste vi arbeta på att bli ännu bättre och därför är den här sortens dialogmöten väldigt bra.

Näringslivschefen och jag mötte Victoria Lindtner och Björn Nielsen, representanter för Danske Torpare, i våras och diskuterade hur vi skulle kunna nå våra danska fritidshusägare. Resultatet fick vi se igår och det var otroligt glädjande att se att så många hörsammat vår inbjudan. Det fanns, helt enkelt, inte plats för fler! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar