måndag 30 oktober 2017

ABF:s "Kulturcafé" på besök
Idag hade jag förmånen att få träffa ca 15 nyanlända kommuninvånare som deltar i ABF:s kulturcafé. Varje måndag träffas den här gruppen och några svenskar för att samtala, fika och lära sig mer om kommunen och vårt svenska samhälle. Samtidigt får man språkträning och nya kontakter.

Efter en inledande presentation av kommunen och vad ett kommunalråd gör, kom frågorna och diskussionen igång. Mycket handlade naturligtvis om hur man upplever etableringen och vad man tycker inte fungerar. Det fick mig att skicka med en uppgift och önskan att man under några kvällar skriver ner vad man tycker varit mindre bra, men också det man tycker har fungerat väl under etableringsperioden. Erfarenheter som jag gärna tar med mig för att förbättra det kommunala arbetet med integrationen.

För egen del tycker jag det var ett både trevligt och givande möte, något som jag hoppas att besökarna också tyckte. Ett tack till Anita Tykesson på ABF som gav mig möjligheten att få träffa den här gruppen. Jag ser fram emot att ta del av deras erfarenheter av svenskt integrationsarbete.


1 kommentar:

  1. Tack å allas vägnar för detta intressanta och lärorika möte. Uppgiften kommer att göras, då den gav deltagarna ett hopp om en förbättring, samtidigt som de får lyfta det som faktiskt fungerar i integrationen. Mvh Anita/ABF Markaryd

    SvaraRadera