tisdag 26 september 2017

Markaryds företagsklimat i Sverigetopp!


Idag presenterade Svenskt Näringsliv sin ranking av kommunernas företagsklimat och Markaryds kommun fortsätter att imponera. Totalt hamnade vi på en 15:e plats bland landets 290 kommuner och med den placeringen är vi återigen bästa kommun i länet. 


I enkätdelen är vi för tredje året i rad i Sverigetopp vad gäller det sammanfattande omdömet och i nio av de tolv övriga enkätfrågorna hamnar vi på topp 10-listan. Ett så bra resultat har vi aldrig haft tidigare och det är ganska långt ifrån den blygsamma placering (220) som vi hade när jag tillträdde mitt uppdrag 2003.


Den otroligt fina placeringen i årets ranking är frukten av ett långsiktigt och idogt arbete tillsammans med näringslivet. Ett mycket gott betyg på vårt gemensamma arbete. Det här har vi åstadkommit tillsammans. Det är tack vare den goda samverkan vi har mellan näringslivet och kommunen som vi har lyckats så väl i vårt gemensamma arbete. Jag gläds därför med alla företagare, tjänstemän och politiker som varit delaktiga i arbetet för att få ett allt bättre företagsklimat i Markaryds kommun. Det här resultatet ska vi vara stolta över, men samtidigt gäller det att vi inte slår oss till ro utan fortsätter arbeta för att bli ännu bättre!

Foto: www.markaryd.com


Ibland får jag frågan varför jag alltid lyfter fram betydelsen av ett starkt näringsliv. Svaret är mycket enkelt, det är ju där resurserna skapas för vår välfärd. Utan framgångsrika företag som växer och går med vinst blir det inte så mycket skatteintäkter för oss politiker att fördela till välfärden. Därför ska vi som politiker självklart arbeta för ett bra företagsklimat och ge de förutsättningar som behövs för näringslivet att växa. 

Ett stort tack till alla er som på olika sätt bidragit till den här framgången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar