fredag 28 april 2017

KD-politiker deltar i städningen av kommunen
Under två kvällar den här veckan har totalt ca 15 kristdemokrater från partiavdelningen i Markaryd varit ute med sopsäckar, plocktänger och handskar för att bidra till renhållningen av och i kommunen. I tisdags städade vi infarten till Strömsnäsbruk i Luhrpasset och utmed Hinnerydsvägen och i torsdags plockade vi skräp runt Anderslövsrondellen och infarterna till Markaryd och Timsfors.

Varje år blir vi lika förvånade över hur mycket skräp folk slänger. Allt från fimpar till oljefilter. Ölburkar, flaskor, papper och massor av olika förpackningar. Utmed de sträckor vi städat av den här veckan har vi hittat skräp som fyllde 15-20 sopsäckar om 100 liter var. Helt ofattbart!

Våra aktiviteter ingår som en del i den nationella "Håll Sverige Rent-kampanjen" som vi i Markaryds kommun särskilt lyfter fram under den här veckan. 
Flera förskolor och skolor i kommunen kommer som vanligt också att medverka. Kristdemokraterna i Markaryd har deltagit varje år de senaste tio åren, men vi hade gärna sett att politiker från fler partier i kommunen hade varit med. Allt för att göra vår närmiljö snyggare och trevligare!

På text-TV kan man idag läsa att den genomsnittliga nedskräpningen ökat med 13 % i de kommuner som mäter mängden skräp. Nästan 80 % av skräpet uppges vara tobaksrelaterat. Plast är ett annat växande skräpproblem. Om detta inte tas om hand utan slängs på marken finns risk att plasten i slutändan bryts ner till mikroplast och hamnar i sjöar och hav. 

Tänk om alla i stället kunde lägga sitt eget skräp i närmaste soptunna eller papperskorg. Hur svårt kan det vara?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar