fredag 13 september 2013

Bo bra i Markaryds kommun!

Inom ramen för vårt inflyttarprojekt genomför Markaryds kommun ett försök tillsammans med två av våra lokala mäklare. Detta går ut på att tio st. attraktiva tomter i strandnära lägen i Markaryd och Strömsnäsbruk läggs ut till försäljning, marknadsförs och förmedlas via mäklarna. Vår tanke är att de som är bäst att göra detta är fastighetsmäklarna - inte kommunen.

Sedan några år tillbaka har vi glädjande nog ett positivt flyttnetto till kommunen. Det är fler som flyttar in till oss än vad som flyttar från oss. Kanske vill någon satsa på att bygga en egen villa i strandnära läge, en annan köpa ett av de äldre hus som är till salu och en tredje kanske vill flytta in i en hyresrätt. Det viktiga är att man flyttar in, blir väl mottagen och trivs i Markaryds kommun.

Och varför skulle man inte göra det? Varför trängas i våra större städer när man kan uppleva närheten till badplatser, skog och strövområden, få en naturnära upplevelse samtidigt som man bor centralt med närhet till förskola, grundskola och gymnasium? Fritidsanläggningar och handel finns inom gångavstånd eller med några minuters resa med bil om man väljer att bosätta sig utanför tätorterna.


Den nya tågstationen med pågatågstrafik höjer också tillgängligheten och möjligheten att pendla till och från arbetsplatser eller studieorter i hela södra Sverige samtidigt som man bor tryggt och billigt och får pengar över till annat än räntor, amorteringar och transportkostnader. Vad man sedan vinner i tid går ju inte ens att värdera i pengar.

Är du ändå inte övertygad? Besök oss då, gärna den 21 september då vi visar våra tomter och berättar om kommunen. Vi finnas på Andsjöholmsvägen i Markaryd och Kvarnvägen i Strömsnäsbruk mellan kl. 10-12 och på Englandsvägen i Markaryd mellan kl. 12-14. Välkommen!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar