torsdag 19 september 2013

Frukostmöte med "Smak av Markaryd"

Tillväxt Markaryds första frukostmöte för hösten kunde inte blivit bättre. Det tidigare deltagarrekordet passerades i och med att 116 företagare och gäster besvarat inbjudan till Strömsnäs Företagspark i de gamla brukslokalerna i Strömsnäsbruk. Magnus Modalen, som äger fastigheten, berättade att det idag finns ca 25 företag inrymda i området och att i stort sett allt är uthyrt.Två av dessa företag, NP Industriautomation och Elservice AB, finns i området och berättade om sina respektive verksamheter. Fantastiskt att höra vilket kunnande som finns och hur även mindre företag med lokal förankring arbetar med kunder och uppdrag långt utanför kommunens gränser.

Eleverna på Huneskolan som gav ut den första boken "Smak av Markaryd" uppmärksammades. Namnet "Smak av Markaryd" är nu skyddat av kommunen och Tillväxt skyddat och kommer att användas i vår marknadsföring. Redan nu kan man se detta på de evenemangsskyltar som tagits fram och som nu finns vid infarterna till kommunens tätorter.
En ny klass på Huneskolan arbetar nu med "Markarydshäftet", där företag och butiker sponsrar och erbjuder varor och tjänster till rabatterade priser. Detta projekt presenterades av tre verkligt söljande tjejer. Tre killar på KCM, kommunens gymnasieskola, presenterade sitt företag, vilket går ut på att ta fram en bok med råd och tips hur man gör då man flyttar hemifrån. Privatekonomi, tvätt och matlagning sades vara tre viktiga delar i denna bok som finns till försäljning fram emot årsskiftet.

I övrigt presenterades Tillväxts nya företagsfilm, en ny hemsida samt en rad andra mer eller mindre gemensamma projekt mellan kommunen och näringslivet.

En arbetsdag kan knappast börja mycket bättre! Det är så fantastiskt roligt att få vara en del i detta arbete och att uppleva att det finns så många engagerade människor som brinner, inte bara för sina egna företag, utan även för Markaryds kommun. Det är nog fler än jag som får inspiration och energi av detta.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar