söndag 22 september 2013

Tågplanen fastställd, dags att boka biljetter!

I veckan har Trafikverket fastställt den s k Tågplanen för 2014, vilket innebär att hela tågtrafiken i landet är fastställd i tidtabell. Detta innebär också att ankomst- och avgångstiderna för pågatågstrafiken till och från Markaryd är fastställd och att biljetter kan bokas t ex via SJ:s hemsida.
 
Måndag-fredag kommer det att bli 11 avgångar och under helgerna blir det 7 avgångar. Antalet bussavgångar kommer naturligtvis att minska, men ett antal kommer att bli kvar. Hur många och vilka kommer att fastställas inom kort.
 
Här nedan finns en sammanställning av trafiken, så nu är det bara att börja boka in era resor och bidra till att pågatågstrafiken till och från Markaryd blir en succé:
Alltsedan jag blev kommunstyrelsens ordförande i Markaryds kommun 2003 har det varit en prioriterad fråga för mig att få igång persontågstrafiken på Markarydsbanan igen och efter 11 år blir detta äntligen en verklighet! Vissa beslut går snabbt att verkställa, andra tar lite längre tid. Hur som helst är jag mycket stolt och glad att få varit drivande och en bidragande orsak till att tågen på nytt trafikerar Markaryd med allt vad det kommer att betyda.
 
Den 15 december får vi äntligen höra anropet: "Vi ankommer strax till Markaryd. Avstigning till höger i färdriktningen!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar