tisdag 5 juli 2011

Ännu ett företag till Markaryd!

Idag välkomnar vi ännu ett företag till Markaryds kommun. Det är Sjödin Fastigheter i Helsingborg AB som etablerar sig i kommunen och tar över ägandet och driften av fem "problem"-fastigheter i Strömsnäsbruk och Traryd. En efterlängtad affär, inte minst av alla de hyresgäster som haft en hel del bekymmer med den förre ägaren.

Per Sjödin, som äger Sjödin Fastigheter, har inriktat sig på förvaltning och förädling av fastigheter och har fokus på både välmående hyresgäster och fastigheter. I det totala fastighetsbeståndet finns välskötta hyreshus i Åsljunga, Hyllinge, Landskrona samt attraktiva kommersiella fastigheter i centrala Helsingborg, bl a Hotel Helsingborg och Helsing Bar & Restaurang alldeles vid Kärnan, som också ingår i moderbolaget.

I en kommentar i dagens Smålänningen säger Per Sjödin följande: "Vi har haft en bra kontakt med kommunen och fått en fantastisk hjälp av både Bengt Germundsson och Bengt-Göran Söderlind (näringslivschef). De har kunnat hjälpa till även med små detaljer och vi är inte vana vid att kontakten med en kommun är så enkel".

Jag kan bara kvittera omdömet. Det känns helt rätt med Per Sjödin som ny ägare och det ska bli roligt att få utveckla det här samarbetet. Jag har lärt känna Per som en sann entreprenör med ett "tänk" som verkligen passar in på det sättet som vi arbetar i Markaryd. Och det skulle inte förvåna mig om det samarbete vi nu påbörjat kommer att leda till ytterligare positiva effekter för Markaryds kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar