söndag 24 oktober 2010

Markaryds egen Dick Harrisson

En stor skara åhörare lyssnade andäktigt när Bengt-Göran Söderlind, Markaryds egen Dick Harrisson, ikväll gästade Föreläsningsföreningen och berättade om Markaryds historia och markarydsbornas identitet. Som vanligt målade Bengt-Göran upp en fängslande berättelse, där historiska fakta kryddas av mer eller mindre sanna berättelser som plötsligt hamnar i sitt rätta sammanhang.

Vi var nog många som kände igen oss och kunde bekräfta de "fördomar" vi har om oss själva. Gränsbygdens folk har alltid präglats av att vara praktiska och pragmatiska, men med stort mod att gå sin egen väg. Detta har nog präglat våra gener alltsedan gränsstriderna på 1500-talet och fram till nuvarande fighter mot överheten.

Förutom att vara historieberättare är Bengt-Göran näringslivschef på kommunen och i allra högsta grad delaktig och bidragande till den resa vi gjort för att förbättra näringslivsklimatet. Oavsett om han berättar historier eller talar om hur man förbättrar näringslivsklimatet tycker jag inte ni ska missa att ta del av hans kunskaper och erfarenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar