söndag 8 mars 2009

Hjälpte Reepalu & Co Israel att vinna matchen?

Efter fem dramatiska tennismatcher, varav fyra fem-setare, lyckades Israel till slut besegra det svenska Davis Cup-laget och gå till semifinal. Söndagens avgörande singelmatch blev en rysare. Man kan fundera på hur utgången hade blivit om Baltiska Hallen varit fullsatt med ett par, tre tusen hejande svenskar. Sannolikt hade det inte varit lika enkelt att vara bortalag.

Det blir nästan en paradox att vänsterpolitikerna i fritidsnämnden i Malmö, som helst av allt ville stoppa matchen, med sitt beslut kanske medverkade till att Israel får fortsätta spela Davis Cup. Det var nog inte det Reepalu & Co tänkte sig när man fattade beslutet.

Det ska bli intressant att se hur Reepalu & Co kommer att agera när Malmö ska stå som arrangör för kommande internationella idrottsevenemang. Med det här beslutet i ryggen har man ju lagt ribban för vilka som i framtiden är välkomna till Malmö. En inte alltför djärv gissning är att man har tusen och en bortförklaringar när det väl är dags. Åtminstone så länge inte Israel står på besökslistan. Eller för att travestera George Orwell: "I Malmö är alla jämlika - men vissa är mer jämlika än andra".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar