fredag 13 mars 2009

Gahrton skrämmande och vulgär

Ni som såg Per Gahrton i Debatt igår kväll fick se en skrämmande, om än bitvis underhållande, sida av en politiker som passerat sitt "bäst före-datum" för länge sedan. Gjorde ni det inte måste ni bara se reprisen. Frågan som diskuterades var om vänstern är antisemitisk. Gahrton och Ung Vänster försökte bortförklara Hamasflaggor, maskerade ligister och talkörer som skanderade antisemitiska slagord som marginella företeelser i demonstrationståget mot Israelmatchen i Malmö. En omöjlig uppgift, när TV-kamerorna avslöjar något helt annat.

Det mest avslöjande var nog Per Gahrtons vulgära vokabulär som visar att han har en given plats i de grupper som skanderar slagord. Hur en f.d. riksdagsledamot kan uttrycka sig på det här sättet i en TV-sänd debatt är häpnadsväckande och man undrar faktiskt vilka metoder Gahrton skulle kunna tänka sig ta till för att driva igenom sina åsikter.

När allt kommer till kritan är steget inte långt mellan vänster- och högerextremister. Därför gäller det att dagligen värna demokratin. Den är inte självklar, det visade Debatt igår kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar