onsdag 28 september 2016

Studiebesök på Lindvalls - Sveriges bästa korvfabrik!

 

Sveriges absolut bästa korvfabrik ligger i Strömsnäsbruk i Markaryds kommun! Det visste jag i och för sig redan, men efter ett studiebesök i den nyligen tillbyggda fabriken utmed E4:an är jag än mer övertygad. Får jag inte välja en korv från Lindvalls är det bättre att vara utan.

Det 91 år gamla familjeföretaget har verkligen tagit många och stora kliv under åren. Från den lokala charkuterifirma som Joel och Ellen Lindvall grundade har företaget utvecklats till en gigant på fastfood-sidan. En utveckling som sonen Palle fått följa i alla år, eftersom han är lika gammal som företaget. Idag finns Palles barn och barnbarn med som delägare i företaget, där det norska företaget Leiv Vidar A/S nu är majoritetsägare.
Sedan några år har man specialiserat sig på korv och i sortimentet ingår 150 st. olika sorters varmrökta korvar. Varje år produceras 150 miljoner korvar, vilket motsvarar 8 000 ton korv. Allt producerat med högsta kvalitet och av svenskt kött. Företaget har 115 anställda och är en av kommunens största arbetsgivare för feriearbetare, hela 72 st.

Av produktionen går 70% till fastfood-marknaden och man levererar idag korv till IKEA, Seven-Eleven, Pressbyrån, Statoil, Preem, OK/Q8, ICA, Citygross, Willys och Biltema över hela Sverige. En stor del, 15%, går på export till Norden och Europa. Överallt på dessa försäljningsställen ser man Lindvalls logga. Varje gång jag handlar t ex på Pressbyrån på Centralen i Stockholm ser jag Lindvalls logotype och roterande korvgrillar och tänker med stolthet: "Den korven är gjord därhemma!"
Vid vårt besök berättade företagets VD Lars Andersson engagerat om företaget, de värderingar som man gemensamt tagit fram och hur man arbetar med produktion, kvalitet och personal. Efter det fick vi en mycket intressant visning av produktionen och själva fabriken. En sak är säker; Har du en gång ätit en Lindvallskorv, finns det inget annat alternativ! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar