söndag 26 april 2015

Härlig stämning vid extra Riksting!


Det var en härlig stämning vid det extra Rikstinget i lördags då Ebba Busch-Thor valdes till ny partiledare för Kristdemokraterna. Hela processen efter Göran Hägglunds besked att avgå efter elva år som partiledare har präglats av öppenhet och respekt, där inledningsvis det fanns hela fyra kandidater till partiledarposten. Till slut stod Ebba kvar som ensam kandidat med Jakob Forssmed och Emma Henriksson som förste respektive andre vice ordförande. Valen till presidieposterna skedde också med acklamation i total enighet.


Det blev också en hel del nya personer i partistyrelsen där jag själv fick fortsatt förtroende. Sammansättningen av den nya partiledningen visar också att Kristdemokraterna nu genomgått en förnyelse och en föryngring. Jag ser verkligen fram emot vad detta kommer att innebära, inte minst i form av fortsatt politikutveckling.

Vid ett riksting träffar man kollegor och vänner från hela landet och det var ganska kul att i en paus lyckas fånga samtliga partiets kommunstyrelseordförande på bild tillsammans med den nyvalda partiledaren. Från vänster på bilden är det Stefan Gustafsson, Sävsjö, Annicki Oscarsson, Ödeshög, Ebba Busch-Thor, Bengt Germundsson, Markaryd och Bo Rudolfsson, Laxå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar