torsdag 2 april 2015

GD-besök på YH-utbildningen

Foto: MB Photo

För andra året bedriver Markaryds kommun en yrkeshögskoleutbildning (YH) på gymnasieskolan, KCM. I mycket nära samverkan med det lokala näringslivet, inte minst Nibe Industrier AB, har en mycket högkvalificerad utbildning i värmepumpsteknik startat upp. Studierna på den ettåriga kursen bedrivs på heltid och ger 220 YH-poäng. I början av året fick vi ett glädjande besked i form av ett beslut från YH-myndigheten att vi kan starta upp kursen både till höstterminen 2015 och 2016, alltså ytterligare två intag.

Förra torsdagen besökte YH-myndigheten Markaryd med generaldirektören (GD) Thomas Persson i spetsen. Roland Andréasson från Nibe, som lagt ner ett stort arbete för att få en mycket hög kvalitet på utbildningen, hade satt ihop ett intressant och omväxlande program för YH-delegationen. Nibes VD Gert-Eric Lindqvist berättade om företaget och Roland informerade om det unika och nära samarbete företaget har med kommunens gymnasieskola. Rektorerna Anders Andersson och Bennie Söderblom informerade om arbetet med att utveckla gymnasieskolan och själv fick jag möjlighet att berätta om kommunen och våra utmaningar.

Efter lunch ägnades eftermiddagen till att besöka eleverna på plats i YH-verkstaden och det blev överläggningar där även företagare i branschen och tidigare elever deltog. Hela besöket blev mycket lyckat och myndighetschefen Thomas Persson, tillsammans med sin utredare och presschef, avslutade med att konstatera att man fått förmånen att vara med vid ett mycket intressant studiebesök.

Läs mer om KCM:s YH-utbildning i värmepumpsteknik här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar