tisdag 8 maj 2012

Gymnasieskolan - KCM - under ett tak

Igår hade jag den stora glädjen att få vara med och inviga den senaste etappen av vår gymnasieskola KCM - Kunskapscentrum Markaryd. För två år sedan tog vi ett strategiskt beslut att samla all gymnasie- och vuxenutbildning under ett tak i samma byggnad och under fjolåret påbörjades de nybyggnationer och anpassningar som innebär att vi nu kunde inviga fantastiskt fina lokaler.



















Efter inledning av skolans nye rektor Anders Andersson gav biträdande rektor Bennie Söderblom en kort historik och önskade lycka till. NIBE:s VD Gerteric Lindquist talade och uttryckte sin glädje över det goda samarbetet mellan kommunen, skolan och näringslivet. Till sist fick också jag möjlighet att uttrycka den glädje som många av oss nu känner när KCM samlats i samma byggnad och även rikta ett tack till alla som bidragit till genomförandet av den här satsningen. Dessutom kunde jag gratulera elever, lärare och övrig personal till en fantastiskt fin arbetsplats.



















I stället för att klippa band, fick Gerteric Lindquist och jag äran att knyta samman fem band som symboliserar hur skolan nu knyts samman under samma tak. Samtidigt blev det en symbol på hur kommunen, skolan och näringslivet knyts samman. Nu hamnar NV-programmet i nya lokaler liksom energiprogrammet. Tillsammans med näringslivet startar vi ett helt nytt program i höst, VVS- och fastighetsprogrammet, som drivs i mycket nära samverkan med näringslivet i kommunen, bl a NIBE, MMA och Thimsfors VVS. Det är inte utan stolthet man konstaterar att de nya verkstadslokalerna utrustats med det senaste branschen och lokala företag som NIBE, MMA och Strömsnäspannan m fl kan erbjuda. Få skolor kan visa upp något liknande.

Det känns skönt att konstatera att fler elever än tidigare söker till kommunens gymnasieskola. Undervisningens kvalitet och lärarnas kompetens är avgörande för hur eleverna kommer att lyckas med sina studier. KCM uppvisar mycket goda resultat i det här avseendet. Två år efter avslutat utbildning har alla elever gått vidare till högre studier eller ut i arbete. Med nya, fräscha lokaler, en god studiemiljö och en nära samverkan med näringslivet är jag övertygad om att resultaten kommer att bli ännu bättre framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar