lördag 27 mars 2010

Se människan!

– Vi måste se och möta den enskilda människan! Vår uppgift som politiker är inte att peka finger, utan att göra livet lättare för våra medborgare. Det är detta som skapar förtroende! Det sa Alf Svensson, kristdemokraternas Europaparlamentariker, när han talade på partiets distriktsstämma idag i Växjö.

Alf menade också att det idag behövs mer etik och värderingar i det politiska arbetet än tidigare. Verklighetens folk finns inte bara i Sverige, utan även i ett internationellt perspektiv. Det kan handla om kvinnor och barn som utnyttjas i diktaturer i Afrika, politiska fångar på Cuba eller oppositionella i Tibet. Verklighetens folk är också de svaga i vårt land, de som behöver oss politiker som sina högtalare. Här förväntas det av oss som kristdemokrater att vi står upp för människovärdet.

Alf Svensson lyfte också fram familjens roll och betydelse, som han tyckte skulle bli kristdemokraternas unika valfråga. – Det finns bara ett parti i vårt land som har en familjepolitik och det måste vi tala om i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Det är som vanligt en upplevelse att få lyssna till Alf Svensson. Han är utan tvekan en av landets bästa talare och hans budskap är idag mer rakt och skarpt än någonsin. Alf visar med tydlighet att ålder inte är något negativt, tvärtom! Han må vara den enda kristdemokratiska Europaparlamentarikern – men med Alf har Sverige fått en statsman i Bryssel. Något som de andra partierna inte kommer i närheten av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar