onsdag 31 mars 2010

Klart med Pågatåg till Markaryd!

Idag fick vi ett mycket glädjande besked. Regeringen meddelade att man satsar 482 miljarder kronor på att förstärka infrastrukturen i landet. Pågatåg Nordost till Markaryd är ett av de projekt som får del av pengarna. Satsningen på Pågatåg beräknas kosta 439 miljoner kronor. Av dessa bidrar regeringen med 220 miljoner kronor. Kommunerna i Småland har tidigare beslutat sig för att bidra med 36 miljoner kronor till projektet. Nu är alltså även regeringen med.

Det här har vi arbetat stenhårt för under de senaste åren. En bidragande orsak till det lyckade resultatet är det stora engagemang som bl a näringslivet i Markaryd stått för. Det är en stor framgång för vårt gemensamma arbete att vi nu får det här projektet på plats.

För ganska precis ett halvår sedan var Markarydsbanan på väg ur projektet. Under två dagar lyckades jag engagera ett kraftfullt agerande från Markaryds och Hässleholms kommuner, näringslivet och Regionförbundet södra Småland, vilket resulterade i att Markaryd till slut hamnade med i projektet. Det gör skillnad om man agerar eller inte!

Pågatåg till Markaryd innebär att det blir betydligt enklare att pendla till arbete och utbildning men också för våra invånare att åka med tåg till sport- och kulturevenemang. Själv ser jag fram emot den första tågresan till Växjö, i stället för att behöva åka bil till sammanträdena. Alla blir vinnare – inte minst miljön!

Stäng alla dörrar och grindar! Nu går snart tåget!
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar