torsdag 14 juni 2018

Tåg till Halmstad möjligt, bara någon annan betalar, säger Hultefors (M)















Se inslaget här.

Långt om länge fick vi idag veta varför Region Halland inte vill starta persontågstrafiken mellan Markaryd och Halmstad. Region Halland vill helt enkelt inte betala för sin del av trafiken, utan tycker att Markaryds kommun ska betala även för den delen av trafiken som går i Halland.

I SVT:s reportage säger Dag Hultefors (M), ordförande i regionala tillväxtutskottet i Halland, att "det är lätt att kräva trafik när man inte behöver betala". Han är väl medveten om att Kronoberg och Skåne sedan snart fem år tillbaka betalar för sin del av trafiken, dvs trafiken mellan Markaryd och Hässleholm.

Dag Hultefors (M) vet också att Region Skåne, Region Kronoberg samt kommunerna Markaryd och Hässleholm har medfinansierat och förskotterat 60-70 miljoner kronor för att bygga stationer, perronger och mötesspår i Kronoberg och Skåne utmed sträckan Markaryd-Hässleholm.

Trots detta drar sig Hultefors inte för att kräva att vi i Kronoberg och Skåne nu även ska betala för investeringar och trafik i Halland. Moderaten Dag Hultefors begär således att skattebetalarna utanför hans egen region ska ge honom och Halland bidrag för att Hultefors ska medverka till att starta persontågstrafiken. Snacka om att det är lätt att kräva att andra ska betala, Dag Hultefors!

Till sist kröp det alltså fram att det handlar om pengar. Med sitt uttalande idag bekräftar Dag Hultefors att Halland inte vill betala för sina egna kostnader, men kan tänka sig en trafik om andra regioner ger Halland ett monetärt bidrag. Att dessutom höra att en moderat politiker tigger om bidrag tar nästan priset och torde vara unikt i sig!

Med dagens uttalande är det i alla fall bekräftat att det är fullt möjligt att starta varannantimmestrafik med pågatåg mellan Markaryd och Halmstad - bara någon annan ger ett bidrag till den moderatstyrda regionen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar