onsdag 6 juni 2018

Nationaldagen 2018

Nationaldagen i Markaryds kommun firades traditionsenligt i Hembygdsparken. Vädret var fantastiskt, deltagarna många och programmet kanske bättre än någonsin tidigare. Det var en stor skara som mötte upp redan utanför Kulturhuset för att gemensamt marschera till Hembygdsparken till tonerna av "When the saints go marching in" framförd av musikskolans elever.

Min insats i programmet bestod som vanligt av att hålla ett tal och välkomna våra nya svenska medborgare. I år hade jag förmånen att få dela ut diplom och blomma till hela 46 av de personer som valt att söka svenskt medborgarskap. 

I mitt tal erinrade jag bland annat om att var och en av dem som nu fått sitt svenska medborgarskap bär på unika berättelser. Minnen och livserfarenheter som burit dem hit. En personlig historia som minner om varje persons ursprung som man ska vara stolt över. Det är en del av varje människas historia och därigenom en del av Sverige.

Själva programmet inramades av mycket sång och musik av blockflöjtsgruppen, sommarorkestern och musiklärarbandet. Högtidstalet framfördes av kultursamordnare Ulla Stark till tonerna av nationalsången stämningsfullt tolkad av markarydssonen och saxofonisten Tomas Jonsson. Ulla knöt i sitt tal samman färgerna gult, blått och grönt i paletten med den avslutande strofen om "din sol, din himmel, dina ängder gröna". 

Ett stort tack till alla som på olika sätt bidrog till att nationaldagsfirandet i Markaryd blev till en riktigt fin högtidsstund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar