fredag 26 januari 2018

Dagens bästa besked....

Dagens bästa besked kom från Myndigheten för yrkeshögskolan som idag presenterade vilka ansökningar som beviljats och därmed får ingå i yrkeshögskolan med en första start under hösten 2018. Glädjande nog beviljade YH-myndigheten den ansökan Kunskapscentrum i Markaryd lämnat in om att bedriva en YH-utbildning för värmepumpstekniker. 

Förra året fick KCM avslag på sin ansökan efter att i flera år ha haft tillstånd att bedriva den här utbildningen. Skälen till det avslaget var minst sagt märkliga och omgående inleddes arbetet för att lämna in en ny ansökan, vilken således beviljats på två år och om totalt 44 utbildningsplatser.

KCM har haft en otrolig uppbackning från en rad företag i värmepumpsbranschen, branschorganisationen och inte minst Nibe i arbetet att skapa en kvalificerad YH-utbildning. Detta är med stor sannolikhet den bästa utbildningen man kan gå inom ämnet och med en utrustning inom värme- och kylteknik som ingen liknande utbildning kan matcha.

Det går inte heller att undgå att nämna det enastående arbete som Roland Andreasson har lagt ner för att få hela den här utbildningen på plats. Roland har 40 års erfarenhet från Nibe i bagaget och ett oerhört kontaktnät bland företag i branschen. Dessutom är han fritidspolitiker för (KD) i utbildnings och kulturnämnden i Markaryd och har därför haft flera anledningar att arbeta för att utbildningen skulle komma på plats.

Totalt beviljades Kronobergs län sju utbildningar; en i Markaryd och övriga sex i Växjö.

Dagens andra bästa besked var nog att det svenska handbollslandslaget spelade till sig en plats i EM-finalen efter att ha slagit Danmark med 35-34 i en oerhört spännande semifinal som gick till förlängning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar