lördag 2 april 2016

Vitsippspriset 2016 tilldelades Lagadalskyrkans Second Hand
I samband med att Lagadalskyrkans Second Hand firade sitt 5-årsjubileum idag, fick man även ta emot Kristdemokraternas i Markaryd Vitsippspris för år 2016. Priset överräcktes till pastor Peringe Pihlström av gruppledare Samuel Wombell som också läste upp motiveringen:

"Lagadalskyrkans Second Hand tilldelas 2016 års Vitsippspris för sitt ideella, uthålliga och entusiastiska arbete. I detta har det lokala engagemanget för medmänniskan tagits tillvara och utvecklats och en uppskattad mötesplats har skapats i Strömsnäsbruk. Betydande summor har fördelats till hjälparbete såväl lokalt som globalt."

Second Hand-verksamheten i Strömsnäsbruk har utvecklats till en fantastisk mötesplats i samhället. Varje lördag besöks butiken av 600-700 kunder från både när och fjärran. Fyra arbetslag arbetar ideellt året om för att hålla verksamheten igång och under 2015 kunde drygt 700.000 kronor förmedlas till olika hjälpinsatser såväl lokalt, nationellt som globalt. 

Förutom diplom och blommor överlämnades även en check på 2.000 kronor till verksamheten.

Syftet med Vitsippspriset är att ge uppmuntran till och uppmärksamhet åt positiva insatser i samhället, oavsett om det sker i det tysta eller i offentlighet.

Kristdemokraterna i Markaryd vill särskilt uppmärksamma insatser som stärker och hjälper enskilda människor och familjer, insatser som kräver civilkurage och insatser som förutsätter ett stort mått av ideellt arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar