tisdag 12 maj 2015

Sverigeförhandlingen besökte Markaryd
Idag besökte Sverigeförhandlingen Markaryds kommun för att informera om utredningens arbete, få information om kommunen samt ge anvisningar för vårt arbete med att ta fram ett underlag i form av de så kallade nyttor som vi bedömer att en höghastighetsjärnväg kommer att föra med sig. Naturligtvis deltog även det lokala näringslivet vid mötet i form av representanter för kommunens största företag NIBE.

Just nu är arbetet inne i en faktafas där Sverigeförhandlingen har kontakt med kommuner och regioner längs banornas möjliga sträckningar. Trafikverket arbetar med att ta underlag och analyser som belyser olika sträckningar och kommunerna arbetar för att ta fram ett underlag ur ett lokalt perspektiv.

Samtidigt arbetar Markaryds kommun tillsammans med näringslivet och ett antal andra kommuner som förordar att järnvägen byggs som "Raka spåret" från Jönköping över Markaryd/Hässleholm och till Malmö. Längs denna sträckning ligger Sveriges företagsrikaste region med landets högsta sysselsättningsgrad och med såväl små som stora företag med hög kompetens och stor bredd. 

Besöket var helt klart både givande och intressant och det är glädjande att utredningen också tar sig tid att besöka en liten kommun som Markaryd. Nu vidtar ett alltmer intensifierat arbete för att ta fram det lokala underlag som vi ska leverera in till utredningen senast den 1 oktober.
2 kommentarer:

  1. Hur går det med tågförbindelsen till Halmstad, något nytt på den fronten?

    SvaraRadera