tisdag 19 maj 2015

Lindvalls Chark firar 90 år!
Den här veckan firar ett av våra mest anrika företag i kommunen 90 år – Lindvalls Chark. Familjeföretaget som idag fjärde generationen Lindvall är med och driver, startade den 11 maj 1925 av Ellen och Joel Lindvall har lagom till jubiléet gjort all time high på flera områden. Man har idag över ett hundra anställda vid fabriken utmed E4:an i Strömsnäsbruk och slog för någon vecka sedan produktionsrekord. Under åren har man premierats med ett stort antal SM-medaljer för bästa produkt och man går i ständiga utbyggnadsplaner.

Varje dag kommer Palle Lindvall, även han 90 år och son till Joel och Ellen, med fikakorg till företaget. Palle är också företagets varumärke utåt eftersom han pryder de flesta av förpackningarna med sin bild.

Ca en miljon korvar produceras i fabriken varje vecka och då är det inte bara i närområdet man har avsättning för dessa. De största kunderna är Statoil, Pressbyrån och 7-eleven. Man blir lika stolt varje gång man ser varumärket Lindvalls då man tankar bilen eller handlar på Centralen i Stockholm. Det är verklig kvalitet i Lindvalls produkter och har man en gång ätit en korv från Lindvalls är man fast. Det finns, helt enkelt, inga andra charkprodukter som kommer upp i samma klass!

Lindvalls Chark ägs idag huvudsakligen av ett norskt bolag som heter Leiv Vidar AS, men kopplingen till familjen finns kvar i tredje och fjärde generationen genom att Jan Lindvall och Sara Lindvall, som äger två minoritetsposter.

På torsdag bjuder man hela Strömsnäsbruk och alla andra som vill komma, på kalas i Hembygdsparken. Bara vädret tillåter så kommer det att bli en riktig fest. Tyvärr har jag själv inte möjlighet att vara med, så idag passade vi på att uppvakta på företaget och lämna över en blomma som en liten uppskattning för vad Lindvalls Chark betyder för Strömsnäsbruk och Markaryds kommun.Ett stort GRATTIS och lycka till med den fantastiska utveckling som ligger framför!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar