onsdag 8 oktober 2014

Besök på Hyngarps Frästeknik AB
Idag besökte jag Hyngarps Frästeknik AB i Markaryd som drivs av en sann entreprenör, Anders Larsson. Anders startade sitt företag som ett enmansföretag för drygt 25 år sedan och har sedan fått vara med om en utveckling i ständig expansion. Idag är man ca 10 anställda som arbetar med det mesta inom skärande bearbetning i metall.

Man är underleverantör till en mängd företag, både i och utanför kommunen och har idag mer att göra än någonsin tidigare. Anders Larsson valde att satsa offensivt under lågkonjunkturen, en satsning som idag visar sig vara lyckad. Företaget bygger nu ut sin produktionsyta för att möta en allt större orderingång.

All produktion är legotillverkning och inom företaget förfogar man över ett stort antal fleroperationsmaskiner (fräsar) och NC-svarvar. Kvaliteten är hög och garanteras av interna kontrollsystem och mätmaskiner.

Det är otroligt intressant att se vad våra olika företag producerar. Hyngarps Frästeknik AB är ett mycket gott exempel som visar att det finns en framtid för svensk verkstadsindustri. Dagens besök gav mig mycket intressant information och jag kan bara önska all lycka till i framtiden! Tack för ett givande besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar