onsdag 4 juli 2012

Sommaravslutning med KristdemokraternaKristdemokraterna i Markaryd arrangerade i förra veckan sin sommaravslutning till vilken drygt 50 medlemmar och sympatisörer hade mött upp. Med chartrade rälsbussar från Skåne-Smålands Jernvägsmuseiförening färdades vi mellan Strömsnäsbruk och Markaryd utmed den natursköna sträckningen av före detta Skåne-Smålands Järnväg som nu utgör en av kommunens främsta sevärdheter. En av eldsjälarna i föreningen, Niels af Trolle, (tillika ledamot i kommunfullmäktige för KD) berättade om den turistsatsning föreningen gör i sommar tillsammans med Markaryds kommun med bl a dressincykling och rälsbusskörning.

Vid uppehållet i Markaryd informerade jag om de åtgärder som nu påbörjats för att bygga en ny station för Pågatågstrafik. Denna kommer att stå klar till nästa sommar med bl a en ny perrong, nya spår och en gångbro över spårområdet som ska förbinda den västra sidan med Drottninggatan och den nya perrongen. Arbetet är redan igång från Trafikverkets sida med mark- och signalarbeten. Trafiken med Pågatåg till och från Markaryd kommer att starta i december 2013. Detta är resultatet av ett idogt arbete där Kristdemokraterna varit drivande under snart tio års tid. Frågan om tågtrafik till och från Markaryd var en av de första jag tog initiativ till när jag tillträdde som kommunstyrelsens ordförande 2003. Tio år senare blir det verklighet!

Färden gick sedan vidare till Axhult där det bjöds på grillad korv och kaffe. Det fanns också möjlighet att besöka den gamla lanthandeln i Axhult intill Riksettan, som är ett välbesökt turistmål. Ingrid och Lennart Olsson har förtjänstfullt behållit affären, som ser ut på samma sätt som när den stängde för snart 25 år sedan. I tidstypiska kläder stod man bakom disken och berättade om affärens och Axhults historia. Förutom affären fanns det tre pensionat i Axhult, dit storstadsfolket sökte sig för att koppla av och andas in den friska och rena luften.

Deltagarna var nöjda med både arrangemanget och vädret, som visade sig från sin allra bästa sida av den annars så regniga och kyliga månaden juni.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar