tisdag 14 augusti 2018

Stort intresse för tryggt och anpassat boendeÖver 60 personer mötte upp i eftermiddags när Markaryds kommun och Victoria Park hade bjudit in till ett informationsmöte om den gemensamma satsningen i Strömsnäsbruk på ett tryggt och anpassat boende för äldre. Det är verkligen roligt att vår satsning röner ett så stort intresse.

Redan före sommaren fick alla personer från 70 år och uppåt ett personligt brev med en liten broschyr om satsningen. Under sommaren har det inkommit mellan 15-20 intresseanmälningar och ytterligare ett antal kom in igår. För att Victoria Park ska gå igång med sin del av renoveringen, vill man ha fem undertecknade hyreskontrakt. Bedömningen efter mötet igår är att man kommer att klara detta, vilket skulle innebära att vi kör igång.


Totalt finns det 19 lägenheter i fastigheterna som ska renoveras, göras tillgängliga och erbjudas som tryggt och anpassat boende. Därutöver ska det ske en renovering av fastigheternas exteriör och en rejäl satsning på utemiljön.

Kommunens servicecentral ska renoveras på samma sätt och här ska servicen öka med värd/värdinna och matservering alla dagar i veckan, lokaler för social samvaro, gym, hobbyrum, sinnesrum, filmrum och en rad andra faciliteter. En hel del av vad som ska erbjudas ska naturligtvis arbetas fram i samråd med de boende i trygghetslägenheterna.


Totalt uppgår satsningen till ca 16 miljoner kronor, där Markaryds kommun och Victoria Park satsar ca 8 miljoner kronor vardera på sin respektive del av projektet.

I förlängningen hoppas vi även kunna inkludera Solhäll som kan bli en resurs i ett framtida äldrecentrum i kvarteret. Inledningsvis kommer Solhäll att användas som ersättningslokal för socialtjänstens verksamheter under tiden Stig In renoveras, men därefter kan fastigheten användas för olika ändamål inom äldreomsorgens verksamheter, något som ytterligare skulle förstärka satsningen på ett äldrecentrum i Strömsnäsbruk.

Det känns verkligen roligt att erbjuda våra äldre denna möjlighet redan innan valet. Kommunfullmäktige har redan avsatt drygt 8 miljoner kronor i nästa års budget för att genomföra projektet, så här talar vi om leverans innan valet. Sedan hoppas jag naturligtvis att få tillräckligt stöd för att driva igenom mina och Kristdemokraternas visioner för hela kvarteret under den kommande mandatperioden. Man kan lita på KD i Markaryd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar