onsdag 3 februari 2016

Årets företagare i Markaryds kommun!


Företagarna i Markaryds kommun delade vid en festlighet ikväll ut utmärkelsen ”Årets företagare”. I år gick priset till Anderssons Grus AB i Traryd, ett familjeägt företag som startades 1953 och som idag ägs och drivs av andra generationen. Ägarna Inge Andersson och Pär Björkheim var på plats och tog emot blommor, diplom och minnesplakett. Företaget driver bergtäkter i tre olika kommuner och producerar alla möjliga sorters sten och grus i stora volymer.

Ytterligare en utmärkelse – ”Årets rookie” – delades ut och denna gick i år till Anneli och Joachim Back som framgångsrikt driver Markaryds Bowling sedan tre år tillbaka. Joachim kunde då förverkliga sin vision och idag är Markaryds Bowling en samlingsplats för alla åldrar. Vill man spela bowling gäller det att vara ute i god tid för att få speltid på någon av de åtta banorna.

Ett gesällbrev delades också ut till Charlotte Jonsson som bevis på att hon klarat gesällprovet till frisör. Charlotte berättade hur omfattande det är att gå igenom en sådan prövning med alla dess olika moment, samtidigt som man arbetar inom yrket. Gesällbrevet är branschens yrkesbevis på att man avlagt behörighetsprov som visar att man fullt ut är behörig frisör.

Från kommunens sida uppvaktade jag och näringslivschefen med tal och blommor. Det är verkligen roligt att få uppmärksamma företagsamma människor på det här sättet. Starka företag och ett gott näringslivsklimat är grunden för samhällsbygget och vi som politiker måste förstå och uppvärdera detta. Därför är det viktigt att skapa förutsättningar för ett bra näringslivsklimat och det är en av mina prioriterade uppgifter.

Ett stort grattis till utmärkelserna och lycka till i fortsättningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar