torsdag 6 februari 2014

Välbesökt frukostmöteÅrets första frukostmöte hölls idag på Göinge Bils nybyggda lastbilsanläggning vid den södra infarten. Anläggningen invigdes och togs i bruk så sent som i maj i fjol och platschefen Lennart Green kunde stolt visa upp de toppmoderna lokaliteterna för de 110 gästerna. Ytterligare två värdföretag presenterade sig; Handelsbanken genom kontorschefen Maria Larsson och Leifs Sjukvårdskurser genom Leif Malm.

Det är fantastiskt vilket intresse frukostmötena röner vilket i sig visar vilket gott samarbetsklimat som finns mellan näringslivet och kommunen. Vid Svenskt Näringslivs senaste mätning, som presenterades för en vecka sedan, får Markaryd bättre omdömen än någonsin tidigare, vilket är en fantastisk inspiration till fortsatt arbete!

En första summering av den nystartade pågatågstrafiken visar på ett bra nyttjande. En nyhet som presenterades är att ytterligare en kompletteringsbuss kommer att trafikera sträckan mellan stationen och Ulvarydsområdet morgon och eftermiddag för att fler ska kunna pendla med tåget och ändå hinna i tid till sina arbetsplatser.

Vid vårmarknaden den 23-25 maj kommer Markaryds kommun, Tillväxt och Företagarna att arrangera ännu en EXPO, den här gången med fokus på hur attraktivt det är att leva, verka och bo i kommunen.

Gymnasieskolan, KCM, berättade kort om sitt utökade samarbete med skolan och två elever med inriktningen "Teknik Markaryd" berättade om hur väl mottagna de blivit på sina fadderföretag.

Sammanfattningsvis var det ännu ett lyckat frukostmöte och vi ser redan fram emot nästa arrangemang i början av maj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar