onsdag 16 oktober 2013

Tack till sommarlovsentreprenörerna!Vid kommunstyrelsens sammanträde i tisdags fick vi en redovisning av sommarlovsentreprenörernas verksamhet. Projektledaren Emma Hogenfält berättade tillsammans med näringslivschefen Bengt-Göran Söderlind om projektet som blev riktigt lyckat. Det var första gången som vi i Markaryds kommun låtit feriejobbande ungdomar starta företag och driva dem under några veckor som sitt sommarjobb, men jag är övertygad om att vi kommer att följa upp detta och erbjuda nya ungdomar detsamma till nästa sommar.

Totalt var det sju tjejer som nappade på erbjudandet och de startade tre stycken företag. Två företag erbjöd olika trädgårdstjänster i Markaryd och Strömsnäsbruk och det tredje blev en café-rörelse i Hembygdsparken i Markaryd.

Det var härligt att höra Emma berätta om hur ungdomarna upplevt sin tid som sommarlovsentreprenörer, hur de vuxit med uppgiften och den glädje de kände genom att kunna planera, genomföra och följa upp sina olika uppdrag. Ett mervärde som kanske betyder minst lika mycket som de pengar man tjänade in. Tilläggas kan att alla företagen gick med vinst.

Som avslutning och tack målade man den sista dagen en tavla som överlämnades till kommunstyrelsen. En färgstark kreation där man i bild beskriver lite av vad man sysslat med under sommaren.

Ett stort tack till Emma och alla tjejerna för ett väl utfört arbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar