måndag 23 april 2012

Markaryds kommun bäst i länet - om företagaren själv får välja


Idag presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga mätning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Resultatet visar att Markaryds kommun klättrade ytterligare och hamnar nu på plats 27 bland Sveriges kommuner. Resultatet är både glädjande och hedrande och det bygger på ett långsiktigt, gemensamt arbete mellan kommun och näringsliv.

I den faktor som anses vara den viktigaste - ”Företagens sammanfattande omdöme” - hamnar Markaryd på plats 10 i Sverige! Markaryd hamnar på samma placering vad gäller faktorn "Service till företag". Bäst placering erhålls för faktorn "Konkurrens med företag" (plats 5) samt "Kommunpolitikers attityder" (plats 9).

Markaryds kommun är faktiskt bäst i länet vad gäller 10 av de totalt 18 faktorerna. I själva enkätdelen toppar Markaryd med 9 topplaceringar av 12, ett fantastiskt bra resultat!

Det känns väldigt roligt att vi på nytt avancerar till en 27:e plats av landets 290 kommuner. Det sporrar till nya tag och det är nödvändigt. I det här arbetet, liksom på så många andra områden, gäller det att inte vara nöjd och slå sig till ro. Politiker, kommunala tjänstemän och företagen har alla en stor del av ansvaret för att skapa ett bra företagsklimat. I det arbetet utgör Svenskt Näringslivs material en bra utgångspunkt för att identifiera vad som behöver förbättras.

Resultatet för Markaryds kommun de senaste sex åren:
2012     27
2011     32
2010     20
2009     16
2008     18
2007     27

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar