lördag 8 maj 2010

Sydvattens VD lockar till skrattSydvattens VD, Jörgen Johansson, slår idag inte oväntat tillbaka som svar på min och kommunens anmälan. Det var ganska många markarydsbor jag mötte igår som hade ganska roligt åt Johanssons påståenden:

”Vi har försökt hitta lösningar för en samexistens”, säger han och fortsätter. ”Hade Germundsson visat prov på lite mer diplomatisk vilja, då hade kommunen haft sina industriområden klara för länge sedan”.

Så talar den man som i över fem(!) år motarbetat alla kommunens förslag till skyddsåtgärder för marken över Bolmentunneln. Inte ens det vattenskyddsområde på 600 m. som kommunen föreslog var tillräckligt för Jörgen Johansson, utan han krävde att länsstyrelsen skulle upphäva våra detaljplaner. Något man också gjorde med följd att kommunen fick överklaga till regeringen.

Så talar den man som bokstavligen slängde ut oss från sitt huvudkontor i Malmö i november 2008 med orden: ”Sydvatten kommer aldrig att medverka på något sätt för att ni ska få era detaljplaner godkända!”

Så talar den man som i Sydvattens årsredovisning för 2008 skriver följande: ”Det handlar om kommuners och företags ogenerade ambitioner att etablera miljöfarlig verksamhet i direkt anslutning till Bolmentunneln. Detta kan enbart betecknas som en i sammanhanget hänsynslös inställning.” Detta som svar på kommunens försök att införa det starkaste skydd som går att få för ett område.

Samtidigt som Johanssons uttalanden är ganska underhållande kan man inte undgå att fundera på hur han hanterar sin egen styrelse. Är man så fräck att man helt öppet ljuger om det som är hur enkelt som helst att kontrollera, kan man bara spekulera i hur enkelt han kan blåsa och köra över sin egen styrelse av förtroendevalda fritidspolitiker.

”Bengt Germundsson och Markaryds kommun är ingen tillsynsmyndighet”, svarar han slutligen media. Nej, där har han rätt. Men med tanke på Länsstyrelsens flathet mot Sydvatten AB kanske vi borde vara det!

1 kommentar:

  1. För alla oss som följt turerna de senaste åren är det synnerligen roande att läsa VD:ns kommentarer. Nog borde ägarkommunerna fundera på om det inte är dags att tillsätta en ny VD.

    SvaraRadera