torsdag 27 september 2018

Ny dansk konsul i Kronoberg

För några veckor sedan fick jag en inbjudan från Kongelig Dansk Ambassad och det danska ambassadörsparet Bodil och Ove Ullerup att närvara vid mottagningen för den nya danska konsuln i Kronoberg. Danmark har gjort ett mycket bra val genom att utse krögaren och entreprenören Per Bengtsson på PM & Vänner till ny dansk honorärkonsul i Kronoberg.

Idag var det så dags för mottagning och öppning av det nya danska konsulatet på PM & Vänner Hotel i Växjö. Ambassadören Ove Ullerup berättade i sitt tal hur han lärt känna Per Bengtsson i samband med att PM stod för maten vid en tillställning på svenska ambassaden i Köpenhamn för drygt fyra år sedan och hur deras bekantskap därefter växt. När en ny konsul nu skulle installeras var det naturligt att valet föll på Per.


Per berättade i sin tur om sina kontakter med Danmark, inte minst på den gastronomiska sidan, och konstaterade att man genom PM & Vänner Hotel kommer att erbjuda ett konsulat som är öppet dygnet runt alla årets dagar.

Kontakterna med Danmark är viktiga för Kronoberg och Markaryds kommun. Av de ca 8.500 danskar som bor i Småland återfinns nästan 2.000 av och till i Markaryds kommun, bland annat som ägare av fritidshus. Genom konsulatet i Kronoberg finns möjlighet att knyta nya kontakter med vårt grannland, vilket vi förhoppningsvis ska kunna utveckla ytterligare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar