onsdag 2 december 2015

Uppvaktning av trotjänare
Ett av de mer trevliga uppdragen jag har som kommunstyrelsens ordförande är att varje år få uppvakta och uppmärksamma våra anställda som jobbat inom kommunens tjänst i 25 år. Ikväll var det dags igen och i år är det 25 st som varit anställda i 25 år. Till kvällens uppvaktning kom de flesta, hela 20 personer.

25 år är en ganska lång tid, men ser man tillbaka har det gått ganska snabbt. Att vara anställd så länge hos samma arbetsgivare är ganska stort. En del säger att vi lever i ”hoppjerkornas tid” och det finns förståsigpåare som menar att man inte ska stanna på samma arbetsplats i mer än 3-5 år. Kanske skulle de förståsigpåarna kategorisera sina anställda som ”trotjänare” redan efter fem år, men där är vi inte än.

Kommuner och landsting har de mest engagerade och motiverade medarbetarna på arbetsmarknaden. Det visar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) årliga medarbetarundersökning som beskriver hur det står till inom privat, statlig och kommunal sektor. Kanske beror detta på att man känner att arbetet är uppskattat, inte minst av alla de människor som får del av de kommunala tjänsterna.

En kommun bedriver verksamhet dygnet runt, året om. Det är alla våra medarbetare som ser till att de verksamheter som ligger under kommunens ansvar fungerar. Det är många förskolebarn, elever och åldringar som våra jubilarer tagit hand om under de här åren. Det har hunnit bli en hel del bränder att släcka och det är många lokalytor som har hållits i ordning.

Ett stort TACK till er för alla de insatser ni gjort under de 25 år som ni varit anställda. Samtidigt vill jag också önska er alla lycka till och hoppas på många goda år framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar