fredag 11 september 2009

Markaryd vann över Växjö

Skattebetalarnas förening utsåg igår Markaryds kommun till ett föredöme bland kommunerna i Kronoberg med följande motivering:"Markaryd har lyckats kombinera ökade resurser till välfärden med generellt ansvarstagande med skattebetalarnas medel".
.
Detta uppmärksammas idag i flera media, bl.a. Smålandsposten. Oavsett vad man tycker om olika intresseorganisationers resultat, är den här typen av jämförelser viktiga. Som politiker måste vi ständigt försöka vända och vrida på skattebetalarnas pengar så att vi använder dem på bästa sätt.
.
Markaryds kommun har haft positiva resultat under de senaste åtta åren och jag är övertygad om att vi också kommer att under kommande år hantera den ekonomiska krisen. Det som utmärker vår kommun är ett typiskt småländskt tänkande, vi spar till kakan innan vi äter upp den. Dessutom störs vår verksamhet inte av partipolitiskt käbbel. Långsiktighet, tydlighet och breda överenskommelser är framgångsfaktorer för god ekonomi och kvalitet. Därför är det extra glädjande att dela utmärkelsen med oppositionen, våra tjänstemän och alla markarydsbor som bidrar till denna positiva spiral.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar