tisdag 5 maj 2009

Från Balkan till Bryssel?

Det var temat på Christina Doctares föreläsning då hon gästade Markaryd ikväll. En stor skara åhörare fick lyssna på en mycket intressant resa, där Christina delade med sig av sina erfarenheter som läkare, författare och samhällsdebattör. Extra roligt att vi som aktiva kristdemokrater var i klar minoritet. Frågorna var många och det hann gå över tre timmar innan alla hade gått hem. Med det här intresset börjar mina förhoppningar att stiga rejält inför EU-valet, åtminstone vad gäller min egen valkrets.
.
Hade vi haft det EU vi har i dag för 17 år sedan, då hade kriget i Bosnien aldrig blivit så blodigt och så långdraget som det blev, menar Christina. Men på den tiden hade EU inte de muskler som EU har idag. Så kriget blev förfärligt med miljontals traumatiserade människor och och flyktingar som följd. Det är därför fred och säkerhet står högst på hennes agenda eftersom hon har arbetade i kriget på Balkan.
.
Inramningen var också speciell med Robert Karlssons eminenta uppvisning på klassisk gitarr. Som markarydsbo är jag oerhört stolt över att vi har en av Sveriges absolut bästa konsertgitarrister i kommunen. Titta och lyssna gärna på Robert här.
.
Min födelsedag kunde inte blivit mycket bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar