tisdag 5 maj 2009

200-115-63-36-31-26-18-16

Nej, det här är inte en lottorad, utan Markaryds placeringar i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet som presenterades idag. För sjunde året i rad förbättras vår ranking och placerar oss på en 16:e plats bland landets kommuner. Vid en pressträff var kommunens och näringslivets representanter överens om att det är ett unikt samarbete som ligger till grund för framgångarna.
- Det verkar faktiskt som om alla här är glada åt alla andras framgångar. Det finns inte så många påklistrade attityder här, och det handlar om att man har respekt för varandra, sade Nibes vd Gerteric Lindquist, som var med vid pressträffen. Jag tror analysen är helt rätt. Själv är jag oerhört stolt över det engagemang som näringslivet visar för kommunens utveckling. Med den inställning och attityd vi har, ser vi bara möjligheter. Svårigheterna är till för att övervinnas!
Länkar: Norra Skåne, SmP, SR

2 kommentarer:

  1. Grattis Bengt! Du betyder mycket för det goda resultatet i Markaryd. Min hemkommun Bollnäs har rasat i rankingen, trots att vi har god fart i näringslivet. Trist!

    SvaraRadera
  2. Grattis. Goda relationer är säkert nyckeln till era framgångar. När man kan glädjas åt andras framgångar, har man kommit långt. Både inom politik och näringsliv.

    SvaraRadera