måndag 8 oktober 2018

Markaryds kommun länsbäst och 5:a i Sverige!Markaryds kommun placerade sig på en mycket hedrande 5:e plats bland landets kommuner i Kommunkampen för Världens barn! Med det är vi också den överlägset mest generösa kommunen i Kronoberg. Det stod klart när insamlingsresultatet presenterades i söndags kväll. 

Under den senaste veckan har många frivilligorganisationer, volontärer, företag och föreningar gjort storartade insatser för att på olika sätt bidra och samla in pengar som nu kan skickas vidare till hjälpbehövande barn över hela vår värld. Förra året placerade sig Markaryds kommun på plats nr 4 och vi håller därmed vår plats på top 5. Insamlingsresultatet blev 395 694 kr, vilket innebär 38,47 kr per invånare. 
Ett särskilt omnämnande förtjänar i år elever och lärare på Strömsnässkolan som genom sitt arrangemang med stafettlopp och tipspromenad samlade in nästan 40.000 kronor! Men det finns också ett stort engagemang i kommunen i övrigt. Förutom rena bidrag i form av pengar från företag och föreningar har många volontärer lagt tid och energi på att skramla bössa, sälja prylar i Second Hand-butiker, bjuda på sopplunch, samla in pengar i samband med olika evenemang, ordna skivor till kaffet med mera. Listan kan göras lång och jag är oerhört stolt över det engagemang som så många har visat för denna goda sak. Ett stort tack till er.
Slutligen kan jag inte låta bli att nämna Tord Gustafsson, kultur- och fritidschef i Markaryds kommun som alltmer växt in i rollen som Världens Barn-general i Markaryds kommun. Följande rader skickade Tord ut sent igår kväll och jag måste bara citera honom:

"Med stolthet kan jag rapportera - Att Ni gjort det igen! En femteplats bland Sveriges generösaste kommuner gör att vi kan sträcka på oss och känna delaktighet i världens viktigaste insamling. I vanlig ordning går vi samman och levererar med stort hjärta och engagemang vilket vi lovordas för från Världens barn-kommittén. Det känns också fantastiskt att få med så många på tåget som gör skillnad bland världens barn."

Ett stort tack, Tord, för ditt engagemang!

Totalt har det hittills samlats in nästan 78 miljoner kronor och de stora vinnarna i kampanjen är naturligtvis alla de barn utöver världen som kan få hjälp av olika organisationer tack vare insamlingen och de här pengarna. 

Ett stort tack till alla som bidragit och ett särskilt tack till alla gåvogivare och volontärer som gjort en fantastisk insats i Markaryds kommun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar