söndag 30 augusti 2015

Festival med Rolling Stones, KD-lotteri och Second HandStrömsnäsfestivalen anno 2015 blev en lyckad tillställning i sol och vackert väder och med mycket folk som träffades och trivdes. Ett stort tack till Samhällsföreningen, Jernvägsmuseiföreningen, SIF och alla andra ideellt arbetande krafter som arrangerar denna årliga tillställning!

Min egen dag var ganska hektisk med ansvar för både väginvigning, KD-lotteri och Second Hand. På eftermiddagen invigde jag, tillsammans med kommunens näringslivschef Bengt-Göran Söderlind, turistvägen "Laganslingan", som är den del av Riksettan som sträcker sig från Strömsnäsbruk i norr (avfart 76) till Markaryd i söder (avfart 74). 

Utmed denna ca 2 mil långa vägsträckning kan man färdas i både tid och rum utmed den väg som varit en av Sveriges viktigaste ända sen forntiden. Längs vägsträckan, som ofta går parallellt med ån Lagan, har kommunen valt ut sex platser som är särskilt intressanta. På dessa platser kan man via appen "Laganslingan" både läsa en kort text, se en illustration om platsen av konstnären Kjell Arne Sundberg samt få höra en berättelse. En av dessa är när Rolling Stones åt köttbullar på Färdshuset Tulpanen i Axhult. 

Så möter nutiden det förgångna genom historien via det som är framtiden - digital teknik. Du kan ladda ner appen "Laganslingan" i App Store eller Google Play.Kristdemokraternas lotteri med garanterad vinst är som vanligt en träffpunkt vid festivalen. Kommersen i år var mycket god och hela lotteriet sålde slut till lottköparnas och vinnarnas glädje. För oss är det här en verkligt god möjlighet att få träffa våra kommuninvånare och prata om både det ena och det andra. Det är så stimulerande att få höra så många positiva omdömen om det vi gör och bidrar till i utvecklingen av kommunen. Ni ska veta att det inspirerar och gläder oss.

Som ansvarig för veckans Second Hand-grupp var det också fullt upp med att stå i kassan och se till att det fungerade i butiken. Även här var det massor med folk och stämningen var, som vanligt, på topp. Det är så roligt att se vilken träffpunkt vi fått i den gamla Konsumbutiken och vi gläds tillsamman åt hur samhället lever upp varje lördag.

Efter allt detta var det ganska skönt att koppla av och ägna söndagen till förberedelser inför det evenemang jag ska medverka vid i morgon, men det återkommer jag till i ett annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar