onsdag 26 november 2014

Priset "Bästa Tillväxt 2014" tilldelas Markaryds kommun
Näringslivet växer i Markaryd! Genom sin tillväxt har företagen placerat Markaryds kommun på första plats i Kronobergs län och tilldelas kreditupplysningsföretaget Synas pris för "Bästa Tillväxt 2014".

Priset "Bästa Tillväxt" delas årligen ut av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Priset för "Bästa Tillväxt i Kronobergs län" tilldelas således Markaryd, följt av Växjö på andra plats och Uppvidinge på tredje. Det är inte första gången Markaryd vinner priset - även 2010 placerade företagen i kommunen Markaryd på den första platsen.

I Markaryd arbetar näringslivet väldigt långsiktigt och vi har ett bra nätverk lokalt. Det finns en vilja att samverka och hjälpa varandra. Markaryd har också en stark företagartradition och vi arbetar strategiskt med entreprenörskap redan i grundskolan. Samtidigt är det viktigt att påpeka att priset är företagarnas förtjänst och vi är många som känner en stolthet över att få representera en kommun med en sådan stark och framgångsrik företagsamhet!

Kreditupplysningsföretaget Syna har lång erfarenhet av företagsbedömningar och man följer utvecklingen i näringslivet på nära håll. I analysen fokuserar man på tre värden: 
- Andelen företag som har en omsättningsökning på mer än 5% mellan de två senaste årsredovisningarna
- Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna och
- Andelen företag som går med vinst enligt den senaste årsredovisningen.

Med ledning av dessa faktorer skapar man ett index som gör det möjligt att jämföra kommunerna med varandra. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut. Kommuner med färre än 100 aktiebolag har exkluderats eftersom resultatet annars blir missvisande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar