torsdag 7 mars 2019

Servicekontoret i Strömsnäsbruk klart för start den 1 september


Det formella beslutet är nu fattat och den 1 september öppnar vi upp ett nyrenoverat och fräscht kommunalt servicekontor i centrala Strömsnäsbruk! 

Det är verkligen roligt att vi kan förstärka upp servicen och den kommunala närvaron i Strömsnäsbruk på det här sättet. Det här blir ytterligare en i raden av de positiva satsningar som Markaryds kommun gör i Strömsnäsbruk och min förhoppning är att servicekontoret ska fylla ett efterfrågat behov.

Behovet av en ökad kommunal närvaro, inte minst i form av service och tjänster i den norra kommundelen, har ökat påtagligt. Kommunfullmäktige beslutade i november 2018 i enlighet med Alliansens budgetförslag att avsätta 450 000 kr årligen för inrättande och drift av ett lokalt servicekontor i Strömsnäsbruk.

Avsikten är att förbättra servicen genom ett utökat tjänsteutbud av de kommunala verksamheterna. Lokalen ska även kunna användas av andra aktörer som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Polisen, Region Kronoberg m fl, liksom för utställningar, sammanträden, som föreningslokal mm. Här kommer att finnas en reception som är bemannad dagligen och med personal som även ska kunna fungera som värd eller lots för de frågor som kommuninvånarna kan komma att ställa.


Markaryds kommun har under en tid fört diskussioner med Victoria Park om att förhyra Swedbanks tidigare lokal mitt i centrala Strömsnäsbruk. När kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträdde i måndags blev beslutet att teckna ett femårigt hyreskontrakt, enligt vilket Markaryds kommun hyr fastigheten av Victoria Park från och med 2019-09-01 till och med 2024-08-30, varefter förlängning kan ske.

Lokalen kommer att iordningsställas och renoveras under våren varefter verksamheten kommer att kunna flytta in och öppna upp, vilket kommer att ske efter semestern.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar