tisdag 17 april 2018

Ebba Busch Thor valde Markaryd som Mitt Sverige!

Sveriges Radio gör en reportageserie med alla partiledarna som heter Mitt Sverige. Varje partiledare ska välja en plats som säger något om deras partis respektive politik. I programmet får man motivera sina val och resonera kring de drivkrafter som ligger till grund för det politiska arbetet.

Naturligtvis blev jag både glad och stolt när Ebba för ett par månader sedan berättade att hon tänkte välja Markaryd. Vi valde att besöka servicehuset Mellangård, där både våra kommunala verksamheter, frivilligorganisationer och pensionärsorganisationerna fick berätta om hur det är att vara äldre i Markaryd. 

I programmet, som sändes idag, beskriver även Ebba det goda samarbetet som finns hos oss mellan de kommunala verksamheterna och den ideella sektorn. Man får också höra Ebba sjunga med vid en sångstund och följa med när hon tillsammans med Fixar-Maja Carina Gunnarsson byter gardiner hos Evy på Mellangård.

Men man pratar också om nationella frågor som att inte ha en pension som räcker månaden ut, de värderingar som präglar samhället och betydelsen av det ideella engagemanget. Frågor som Ebba också ger tydliga svar på hur Kristdemokraterna vill lösa om man får möjlighet efter valet i höst. Vallöftet är tydligt; med Kristdemokraterna i Rosenbad kommer de äldre återigen att ha en röst vid regeringsbordet!

Om du klickar på länken här, kan du lyssna på hela programmet med Ebba från Mellangård i Markaryd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar