tisdag 27 oktober 2015

Markaryd hyllades av Världens barn!


För att fira det fantastiska resultatet i årets insamling till Världens barn inbjöd Markaryds kommun idag representanter för alla de föreningar, företag, skolor och andra organisationer som engagerat sig i insamlingen till ett tårtkalas på Stora Hotellet. Det blev en välbesökt tillställning och det var roligt att få möjlighet att tacka alla de fantastiska människor som på olika sätt bidragit till att Markaryd blev både Sveriges givmildaste kommun och Årets raket 2015. Totalt samlade vi tillsammans in 1 551 534 kronor, vilket blir 159,39 kr/invånare.

I samband med firandet fick vi också ta emot två fina diplom som bevis på framgången. Dessa delades ut av Evy Jonsson, nationell kampanjledare för Världens barn, och Monica Bengtsson Steen, regionsamordnare för Kronoberg, Kalmar och Jönköping.


Förutom en tillbakablick på den fantastiska veckan i slutet av september då de tre kändisarna Kajsa Bergqvist, Pernilla Wiberg och Stephan Wilson Yüceyatak fick som utmaning att lyfta Markaryds kommun från botten till toppen, diskuterades idéer på hur vi ska kunna fortsätta hålla liv i insamlingen för att även nästa år nå goda resultat. 

De stora vinnarna i sammanhanget är dock Världens barn. På Världens barns hemsida kan man ta del av vad pengarna räcker till. Den dryga 1,5 miljon som invånarna och företagen i Markaryds kommun bidrog med, räcker till exempel för att bygga en standardskola med sex klassrum (1,2 mkr), borra två brunnar som kan förse två byar med vatten (0,2 mkr), utbilda 50 sjuksköterskor i förlossningsteknik (0,05 mkr) och behandla 100 diabetiker med insulin i ett helt år (0,1 mkr). Så visst betyder vår insats något för andra människor!

Tack för att vi fick möjlighet att anta den här utmaningen tillsammans med Kajsa, Pernilla och Stephan! Och ett stort TACK till alla fantastiska människor i Markaryds kommun som så helhjärtat ställde upp och gjorde en fantastisk insats för Världens barn! Nu satsar vi för 2016!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar