fredag 16 oktober 2009

Friande dom i Göta Hovrätt!

Göta Hovrätt beslutade igår att fria Reza Rezai och hans arbetsgivare. Hovrätten fastställer därmed tingsrättens dom och sätter punkt för ett snart två år långt spektakel med inslag av ren personförföljelse från polis och åklagare.
.
Domen var logisk och väntad. I en rättssäker stat ska ingen behöva bli åtalad för att ha trampat myndigheterna på tårna. En fällande dom hade öppnat upp för detta. Det obegripliga är att polis, och inte minst åklagare, har drivit ärendet ända till hovrätten. Den som borde stått till svars - Migrantionsverket - saknades emellertid vid skranket. Målet har, helt i onödan, kostat skattebetalarna tiotusentals kronor, samtidigt som det orsakat oskyldiga människor ett stort mått av personligt lidande.
.
I stället åtalades två personer för uppsåt och oaktsamhet. Reza och hans arbetsgivare har uppfyllt alla förpliktelser gentemot staten, skattebetalarna och varandra. Samtidigt är polis och åklagare medvetna om att hundratals flyktingar utnyttjas av oseriösa arbetsgivare för svartjobb. Varför lägger man inte ner samma möda för att lagföra dessa?
.
Svaret är enkelt - de har inte trampat på myndighetens ömma tå. Jag ryser inombords när jag inser att detta kan hända igen - i Sverige!

3 kommentarer:

 1. GRATTIS Bengt. Du har stor del i denna seger. Konstigt att det behövs uppbackning av en engagerad KSO för att stödja en enskild flykting. Men det stärker väl dig och kristdemokraterna ytterligare!

  SvaraRadera
 2. Göran Ivarsson16 oktober 2009 13:11

  Bra jobbat Bengt! Men - varför ska sådant behöva hända i vårt land Sverige??

  För några dagar sedan läste jag om en irakier som skulle utvisas - hans fru och två söner får stanna i Sverige!

  Var finns det sunda förnuftet?

  SvaraRadera
 3. Bananrepublik eller ankdam??? Man undrar...

  SvaraRadera