onsdag 20 mars 2019

Invald i SKL:s styrelse




















Känner mig både stolt och hedrad över att ha valts till ledamot av SKL:s styrelse och arbetsutskott för den kommande mandatperioden. Vid SKL:s valkongress igår i Stockholm valdes jag till ledamot i SKL:s styrelse och vid det konstituerande sammanträdet idag blev jag även utsedd att ingå i arbetsutskottet.

SKL är en viktig medlemsorganisation som företräder kommunernas och regionernas intressen i många olika frågor, inte minst vad gäller att skapa förutsättningar för att välfärden ska kunna utvecklas i hela landet.

Inför den kommande mandatperioden kommer ett par av de viktigaste frågorna att handla om kompetensförsörjningen och medlemmarnas ekonomi, där den så kallade finaniseringsprincipen är viktig att värna när kommuner och regioner åläggs nya uppgifter från nationella politiker och myndigheter.














Samtidigt blir jag Kristdemokraternas gruppledare i SKL och det ska bli spännande att få leda och arbeta tillsammans med den stora grupp av förtroendevalda kristdemokrater som nu tar plats i nästan alla beredningar och delegationer i Sveriges största arbetsgivar- och intresseorganisation.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar