måndag 18 mars 2019

Markaryds kommun handlar upp två LSS-boenden
















Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade nyligen att handla upp byggnationen av två stycken LSS-boenden i Markaryds tätort. De entreprenörer som vill bygga de två boendena är välkomna att senast den 10 maj lämna in anbud på hyresavtal avseende två ännu inte uppförda hus med vardera 6 lägenheter och ett gemensamhetsrum samt personalutrymmen i respektive hus, på två olika fastigheter.

Det känns riktigt bra att vi nu kommit så långt i planeringen att vi kan inbjuda till en byggnation. Behovet av lägenheter för målgruppen finns redan idag och kommer att öka de närmaste åren, varför vi gärna vill komma igång så snart som möjligt. En upphandling bedömer vi kommer att innebära att boendena blir färdiga något år tidigare än vad kommunen skulle klara i egen regi.

Den ena fastigheten är Åldermannen 1, en kommunal fastighet på Hansens backar mellan Utsikten och Björkbacken, som kommunen har för avsikt att sälja till den som bygger. Därutöver ska anbudsgivaren inneha eller själv stå för inskaffandet av ytterligare en fastighet i Markaryd som är lämplig för byggnation av det andra LSS-boendet samt ansvara för att byggnaden blir uppförd.

Färdigställandet av det första LSS-boendet planeras till hösten 2020 och det andra LSS-boendet till 2021.

Anbudsgivaren ska inom förfrågningsunderlagets ramar utforma två LSS-boende i ett plan som ska erbjuda framtida hyresgäster ett funktionellt boende. Kommunen vill erbjuda sina hyresgäster en rimlig hyra. Markaryds kommer att svara för själva verksamheten i boendet medan fastighetsägaren svarar för all drift och underhåll av fastigheten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar