onsdag 13 mars 2019

Planeringen för fler trygghetsbostäder i Markaryd fortsätter!





















Nu tar vi nästa steg mot fler trygghetsbostäder i Markaryds centrum! Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade nyligen att starta upp arbetet med att ändra detaljplanen för fastigheten där äldreboendet Sjögården är belägen för att möjliggöra byggnation av fler bostäder. Samtidigt fortsätter projekteringen för en byggnation av trygghetsbostäder på fastigheten och en renovering av äldreboendet Sjögården som idag inrymmer ca 30 lägenheter för särskilt boende.

Ett arbete har pågått under en längre tid för att tillskapa fler trygghetsboenden i Markaryds tätort. En utredning av behovet har genomförts tillsammans med pensionärsorganisationerna, vilken visade på ett framtida behov av 25-40 trygghetslägenheter. Flera olika lokalisationer har diskuterats utifrån önskemål om närhet till affärer, kommunikationer och offentlig service.

Tekniske chefen har därför fått i uppdrag att göra en utredning av möjligheten att bygga lägenheter för ett tryggt och anpassat boende för äldre vid eller intill Sjögården i Markaryd. En placering av ett trygghetsboende intill Sjögården skulle kunna bli ett attraktivt boende med en fantastisk utsikt över både Getesjön och Södergårdsområdet.

I Sjögårdens nuvarande lokaler finns tillgång till kök, gemensamhetsutrymmen mm, vilket även kan vara till nytta för hyresgäster i ett trygghetsboende. Utredningen som den tekniske chefen ska göra ska även se över behovet av att renovera det särskilda boendet på Sjögården samt övriga åtgärder som kan behöva vidtas.

Trygghetsboendet måste planeras i flera plan för att kunna inrymmas på fastigheten. Den nya detaljplanen måste därför möjliggöra en byggnation av ett punkthus om 6-10 våningar, beroende på hur många trygghetslägenheter som ska inrymmas på fastigheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar