tisdag 19 februari 2019

Dags för nästa satsning i Strömsnäsbruk - renovering av Stig Inn













Då var det dags för nästa satsning i Strömsnäsbruk - renoveringen av Stig Inn! För någon vecka sedan gick Markaryds kommun ut med en offertförfrågan avseende projektering, framtagande av ombyggnadskalkyl, komplett förfrågningsunderlag och bygglovshandlingar inför den kommande renoveringen och ombyggnationen av äldrecentralen Stig Inn som en del i den satsning vi gör tillsammans med Victoria Park på tryggt boende för äldre i Strömsnäsbruk.

I budget finns avsatt 8 miljoner kronor för själva äldrecentralen samt drygt en halv miljon ytterligare för att förbättra den yttre miljön i området. Hela byggnaden ska renoveras utvändigt liksom bottenplan och källarvåningen inne i fastigheten. Utvändigt kommer fastigheten att harmoniera med exteriören på Victoria Parks hyreshus och exakt hur utformningen ska bli inomhus kommer att arbetas fram under våren tillsammans med verksamhetsföreträdare och intressenter för de boende.

Här syns en bild på den nuvarande exteriören samt markerat
vilka ytor som kommer att renoveras interiört.


















Om allt går som planerat kommer själva upphandlingen att vara klar under sommaren och därmed kan renoveringsarbetet sätta igång under andra halvåret 2019.

Det känns verkligen roligt att kunna leverera ännu en satsning och så tidigt i mandatperioden pricka av ännu ett vallöfte från Kristdemokraterna och Alliansen i Markaryd. Jag ser verkligen fram emot att följa det här projektet. I mina tankar finns det utrymme för ytterligare satsningar i Strömsnäsbruk som jag hoppas ska kunna förverkligas. Vilka de tankarna är, ber jag att få återkomma till. Vi tar en sak i taget och nu sätter vi fokus på äldresatsningen Stig Inn och trygg boende för äldre i Strömsnäsbruk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar